
מאמרים
שמירת טבע
השיח על הצורך בשימור הטבע הולך וגדל בעיקר סביב הנושא של צימצום שטחי המחיה הטבעיים. ככל שעובר הזמן עוד פינה שהיתה בעבר ירוקה ומלאת חיים הופכת למשטח אספלט אפור, משעמם ומזהם. התוצאות רעות גם לאדם וגם לחיי הבר שנהרסים כליל. יש מקום לומר שהמחיר למגורים הוא הקרבת שטח ירוק, אבל מדוע השטחים הירוקים שכבר הוחלט לשמר עדיין ממשיכים לסבול ממפגעים שונים שכמובן אנו אחראים להם ?
! חתולי בית בטבע - נזק מיותר שניתן למנוע
רבים מאוהבי החיות בישראל מגדלים בביתם חתולים. בחלק לא קטן מהמקרים אותם החתולים מטיילים במשך היום מחוץ לבית וחוזרים מדי פעם במשך היום ולעת ערב חזרה לבעליהם. אך צריך לזכור שחתולי הבית לא הופכים להיות רודפי שלום עם הטרף העיקרי שלהם, הצפורים. החתול אינו מאבד את האינסטינקטים שלו כצייד מוצלח עם כל הכלים שהוא זקוק להם: זריזות, ראייה חדה ושמיעה מצויינת.
צפרות - תחילת הדרך
תחילת ההתעניינות בתצפית על ציפורים היתה בגלל היופי שלהם יותר מאשר לתועלת מדעית, הנושא קיבל ערך מאוחר יותר בשנת 1700 עקב עבודתם של ג'ורג' מונטגיו, תומאס בוויק, גילברט וייט וג'ון קלייר. למרות שלימוד נושא הציפורים וידיעת הטבע הפך לאופנתי בבריטניה במשך התקופה הויקטוריאנית (1837-1901) זה היה בעיקר קולקציה שמונחת ע"י הצגת ביצים ולאחר מכן ע"י חפצים מלאכותיים מעשי ידי אדם.
ציפורי החורשות והיערות
החורשות והיערות בארץ משתרעים בעיקר על פני שטחים בגליל, בגולן, בכרמל ובהרי יהודה. למרות הסביבה הטבעית העשירה בצמחיה, החורש אינו עשיר במיני ציפורים בעיקר בגלל חוסר מזון אידיאלי מתאים.רוב עצי החורש קשים ומחטיים ואינם מהווים מזון לחרקים וחלקם אף מואבקים ע"י הרוח כמו כן צפיפות הצמחיה גבוהה ומצלת על קרקעית החורש מה שמונע את צמיחתם של צמחים רכים וחד שנתיים שמספקים זרעים וצוף.
מתקני האכלה: מה לא בתפריט
כאשר מניחים מתקני האכלה למשיכת ציפורים חשוב לדעת באיזה מזון ראוי להשתמש. לא כל מזון שיגרה אותן להגיע בהכרח יהיה בריא להן בהמשך. המטרה שלנו להינות מהגעתן אלינו לגינה או לחלון אך בו בזמן לודא שבריאותן תישמר ואף תגדיל את שפע המזון האיכותי בסביבה. להלן דוגמאות למזון שאין להשתמש בו.
◄
1/1
►